top of page

 

Klassieke massage

Klassieke massage of ‘Zweedse massage’ is een combinatie van westerse kennis over gezondheid en oosterse filosofie. Tegenwoordig wordt Klassieke Massage vaak gecombineerd met technieken die de persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen, emotionele spanningen vrij maken en het evenwicht tussen lichaam en geest helpen herstellen. De massage wordt uitgevoerd met massage-olie en op de blote huid. Door gebruik te maken van de verschillende massagetechnieken tijdens de Klassieke Massage ontstaat er een reactie die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

 

 

Hoe werkt een klassieke massage?

Klassieke massage is een massagevorm die ook door fysiotherapeuten en sportmasseurs wordt aangeboden. De masseur kneedt en wrijft met de bloedstroom mee richting het hart om de bloedcirculatie te stimuleren. Naast de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten "gemasseerd", waardoor de bloedsomloop kan worden gestimuleerd, ontspanning teweeg wordt gebracht en de bewegingsvrijheid wordt vergroot.

 

 

Is Klassieke Massage iets voor mij?

Door de Klassieke Massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot aan een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuun-systeem en het stimuleert het loslaten van toxines in je lichaam. Deze massage helpt je stress-klachten, stijfheid in spieren en gewrichten te reduceren en vermindert het stressniveau in lichaam en geest. Ondervind je ernstige klachten? Overleg dan eerst met je (huis)arts.

bottom of page